Mjerenje pogreške CMM (I)

Nano (Xi'an) mjeriteljstvo Co Ltd | Updated: Dec 29, 2016
Source:

U ovom trenutku,koordinatni mjerni machine(CMM)je naširoko koristi u industriji, to je vrsta opće namjene mjerna oprema uz visoku preciznost, visoku efikasnost, je alata osiguranja kvalitete Strojna obrada, kalup proizvodnja, proizvodnja automobila, zrakoplovnu i drugim industrijama. Stoga je važno koristiti CMM u proizvodnji.

1. mehanička greška

CMM sama postoji pogreške zbog dijelova obrade, kalibriranje i drugih faktora. Obično prema geometrijske parametre pogreške u svim stupnjevima, podijeliti pogreške u tri položaja, 6 ravnosti, 9 kut pogreške i 3 ne maštovito. Potpuno 21 komada parametarska pogreška.

2. mjerna metoda pogreške

CMM se koristi u veličinu pogreške mjerenja dijelova i komponenti, oblik i položaj pogreška mjerenja, posebno ima visoke točnosti, visoke učinkovitosti i veliki raspon mjerenja u obliku pogreške mjerenja. I tu su mnoge vrste metoda za mjerenje oblik andamp; položaj greške, GB1958-80andlt; Oblika i položaja tolerancija testa regulationsandgt; navedeni su pet Pogreška otkrivanje princip: u usporedbi s idealnim element načela; princip mjerenja koordinate; princip mjerenja karakterističnih parametara runout. I navodi i više od 100 vrsta metode mjerenja. Ako ne možemo koristiti pravo otkrivanja načelo pri mjerenju oblik andamp; mjesto pogreške, to će uzrokovati pogrešku mjerenja. Dakle, ljudi koji se bave djeluju na CMM mora biti upoznat s mjernih metoda, posebno metode za otkrivanje formandamp; položaj greške.

3. ljudska pogreška

Razlog ljudske pogreške: točke zapisa uzima se pod određenim uvjetima opterećenja. Ljudski je došlo je do pogreške kad ručno skupljanje bodova, mjerenje brzine svake osobe je drugačije, koje dovode do ljudske pogreške. Drugi uzrok ljudska pogreška je da je teško prikupiti bodove u smjeru kada se mjerenje elemenata. Ili ono što mi često kažu da je stvarna točka i teorija kosinus pogreška mjerenja ukazuju.


Molimo obavijestite nas ako bilo koji pitanje ili savjet

E-pošta:Overseas@CMM-Nano.com

Upit
Your comments are welcome!
For more information about our brand and products, please feel free to contact us!
Please enter your email address:
Kontaktirajte nas
Address: NO.55, Gongye br.2 cesta, Xi'an Nacionalni Civilno Zrakoplovstvo baze, Xi'an Grad, Shaanxi Province, Kina
Tel: +862981538937
Fax: +862989233633
E-mail: overseas@cmm-nano.com
Copyright © Nano (Xi'an) mjeriteljstvo Co, Ltd Sva prava pridržana.